Nyheter

Nyheter

I slutet på oktober 2020 lanserade RUBIC en hemsida och två filmer som beskriver forskningsprojektet för de par som är intresserade i att delta i studien.

”Vi är väldigt glada över att äntligen ha något att visa de par som är intresserade av att vara med i RUBIC studien så att de kan få mer information via hemsidan och filmerna. 
Vårt första intryck är att paren är intresserade av att delta i studien. De känner att de kan spela en viktig roll i att identifiera anledningar till infertilitet, samt göra det möjligt för oss att förbättra behandlingarna och erbjuda en bättre rådgivning,”
säger Professor Aleksander Giwercman, som tillsammans med Margareta Kitlinski Överläkare och Sektionchef för RMC är ansvariga för RUBIC i Sverige. 

Status på projektet

RUBIC startade i juni 2020 med att inkludera de första par i forskningsprojektet och målet är att nå 5000 par i Region Skåne och Region Hovedstaden (DK) de närmsta 6-8 år. I Region Skåne är där fyra månader senare 65 par, som har tackat ja till att vara med i studien.  Vi inleder dialogen med […]